zondag 29 januari 2012

Fashion week Paris 2012

Eén van de meest belangrijkste fashionshow ieder jaar is de Haute Couture show in Parijs. De grote designers tonen hun nieuwe collectie voor de lente en zomer. Belangrijke namen deze week waren o.a. Chanel, Christian Dior, Louis Vuiton en Jean Paul Gaultier. Maar omdat dit toch nog steeds een "alternatieve" fashionblog is heb ik speciaal voor jullie de specialere outfit uitgekozen. En laten we eerlijk zijn, zwart blijft toch nog steeds ons favoriet basickleur in onze outfits.


De casual looks van Christian Dior spraken mij in het geheel niet erg aan. Zijn avondjurken daarentegen vielen meteen in de smaak. Vooral de zeer wijde rokken deden het.
Een naam die minder bekend in de oren klinkt is die van Giambattista Valli. Maar ook hij kwam met een paar opvallende zwarte jurken. Zeer uitzonderlijk, want deze lente en zomer mogen we pastelkleuren verwachten.


Jean Paul Gaultier viel meteen op met zijn modellen die opgemaakt waren als Amy Winehouse die sinds vorige zomer overleden is. Persoonlijk zou ik dat als een soort vereering van een geweldige artieste zien, maar de familie dacht daar anders over. Ze vonden het niet kunnen dat Gaultier haar kenmerken gebruikte om zo meer succes te krijgen. Amy Winehouse of niet, deze designer is zo al bekend genoeg.Nog een minder bekende naam is die van Yiging Yin. Haar creaties deden mij toch sterk denken aan de Gothic stijl. Kijk daarvoor ook eens naar de make up. De modellen hebben een zeer witte huid en vooral de lippen worden zeer donker geaccentueerd. En tot slot heb ik nog een tweetal prachtige avondjurken gevonden van Zuhair Murad. Doet mij stiekem denken aan de ontwerpen van Jovani, een designer die ik hier al eerder besproken heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten