maandag 3 maart 2014

Personal: Update corset


Mijn korset voor Gala Nocturna, op 8 maart, is bijna klaar. Het enige wat nog moet gebeuren zijn de eyelets maken om het koord erin te rijgen. En nadat ik mijn rok heb gemaakt, hoop ik om nog tijd over te hebben om de versiering eraan te stikken.Naast stof heb je ook nog andere materialen nodig om een korset te maken. Baleinen zijn een heel belangrijk onderdeel om het stevig te houden. Ook heb ik strijkvlieseline gekocht om de stof zelf iets stugger te maken.
Op de foto zie je nog de binnenvoering, lint, eyelets en een koord.
Na het uitknippen van de panden in de stof heb ik de strijkvlieseline op de achterzijde gestreken. Je legt de kleverige (oneffen) kant op je achterkant van je stof en met een strijkijzer ga je erover heen zachter wrijven en aandrukken. Het duurde lang tot het eraan kleefde, en later kwam het zelfs weer los op sommige plekken. Ben er dus niet echt tevreden van, misschien ligt het aan de stof dat ik gebruikt heb.

Daarna heb ik alle panden aan elkaar gestikt met een naadwaarde van 1 cm. Hetzelfde doe ik met mijn binnenvoering. Het is zwart katoen, zogenaamd de dikste die ze hadden. Maar dat vind ik erg dun voor een korset. Het nadeel dat je niet alles in één winkel kan vinden.
Daarna heb ik het lint op de naden vast gestikt, wat een hele opgave was om die mooi op z'n plaats te houden terwijl ik langs de mooie kant ervoor moest zorgen dat ik langs de naad aan elke kant 6mm ervan weg moest stikken. Zo heb ik tussen het lint en de naden ruimte om de baleinen erin te schuiven.Hier had ik al aan beide kanten 2 stalen baleinen erin geplaatst. Ik vind het persoonlijk mooier als je het stiksel ziet.

Tot slot heb ik vandaag nog de binnenvoering aan de buitenvoering gestikt en aan de mooie kant langs de randen gegaan zodat de binnenvoering niet komt piepen. Ik ben in het algemeen redelijk tevreden van het resultaat. Het is dan ook weer de eerste keer dat ik een korset maakt.
Wat vinden jullie van mijn eerste poging tot een korset?

6 opmerkingen:

 1. Mooi, Sharon! Proficiat. Benieuwd om het zaterdag in het echt te aanschouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je jouw camera meeneem, zeker foto's trekken hé ^^

   Verwijderen
 2. ik doe je niet na :D veel te weinig geduld voor.maar proficiat dat jij het toch zomaar doet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha je hebt inderdaad erg veel geduld nodig :p Dankjewel!

   Verwijderen