dinsdag 27 november 2012

Beauty: Statisch haar

Het is winter en velen hebben nu sneller last van statisch haar. Het gaat alle kanten uit, kriebelt aan je gezicht, het is geen zicht. Ik zoek voor jullie de goedkoopste manieren uit om dit te voorkomen.1. Een goeie shampoo en conditioner
Het hoeft niet het duurste merk te zijn, maar een shampoo die ervoor zorgt dat je droge lokken terug gehydrateerd zijn is voldoende. Doordat je haren te droog zijn gaat het juist alle kanten opvliegen. Dus als er meer vocht in zit wordt het ook iets zwaarder waardoor het blijft hangen.

2. Een koude borstel
Er bestaan dure borstels die goed zijn voor je haar, maar niet iedereen kan een Mason Pearson haarborstel aankopen. Wat je wel kan doen is je borstel koud  houden, of zelfs een paar uurtjes in de vriezer leggen. Zo is die niet meer statisch geladen.

3. Geen alcohol
Geen paniek, je mag gerust alcohol drinken. Maar in de producten die je gebruikt voor je haar mag er geen alcohol in verwerkt zitten. Dit zorgt ervoor dat je haar terug uitdroogt. Dus let goed op de verpakking.

4. Haarlak
Ga niet meteen met je haarlak spuiten op je haren, maar breng het subtiel aan op je borstel of kam. Als je daarmee door je haren gaat heb je zo ook al minder kans op statisch haar. Het is gezonder dan een volle lading op je haar zelf.

5. Geen föhn, krul- en stijltang
Het is logisch dat deze apparaten er ook voor zorgen dat je haren uitgedroogd worden. Als je het toch doet, zorg ervoor dat je de andere tips gebruikt.

6. Volle melk
Doe wat volle melk door je lokken heen en laat het even intrekken met een douche kap of folie erover. Was het daarna uit en je hebt geen statisch haar meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten