woensdag 27 maart 2013

Personal: Interview time

Gisteren vroeg ik op verschillende community sites om eens wat persoonlijke vragen aan mij te stellen. Jullie zien steeds mijn eigen foto's, of dingen die ik mooi vind. Maar wie is degene achter deze blog?

In een tea-room in Parijs (Oktober 2012)

Hoe ben je eigenlijk op het idee gekomen om aan modellenwerk te beginnen?

- Helemaal niet. Mijn moeder wou wat foto's van mij trekken in het Bosje in Oostende in mijn mooiste gothic kleren die ik toen had. De foto's werden op Netlog geplaatst (vergelijkbaar met Hyves) en via via kwam ik in contact met een hobby fotograaf die mij mee vroeg naar een modellendag. Daar waren tal van fotografen en modellen aanwezig om hun hobby uit te oefenen. Als Goth model kreeg ik direct veel aandacht en het gaf mij een kick. Uiteindelijk heb ik blijven afspreken met fotografen om shoots uit te werken. En tegenwoordig is dit mijn grootste passie die ik graag zou zien veranderen in een kleine carrière. 

Mama als fotografe
Als je jezelf een punt voor aantrekkelijkheid moest geven (schaal 1 tot 10) wat zou dat dan zijn?

- In ieder geval niet veel. Ondanks de fotoshoots voel ik mezelf nog altijd een lelijk eendje. Het gebrek aan die zelfvertrouwen komt door heel mijn jeugd gepest te worden en nooit eens aandacht of een compliment gekregen te hebben van een jongen. Daarom geloof ik ook niet dat er, behalve oude mannen en allochtonen (bv. Marokkanen en Turken), van mijn eigen leeftijd of iets ouder jongens mij aantrekkelijk vinden. Dus misschien toch nog een 1.

Eric Vrolic
Vind je lingerie shoots niet gênant/ongemakkelijk?

- In het begin had ik er wel moeite mee om deze stap te zetten. Maar eigenlijk moest ik gewoon even een knopje omdraaien. Uiteindelijk loop ik ook in bikini rond aan het zwembad. Het blijft nog steeds bedekt, en het is voor mij een rol spelen. 

Zandaly
Was er een blogpost waar je eerst je twijfels over had en die toch erg goed ontvangen werd en zo ja, welke?

- Niet meteen eigenlijk. Ik ben wel altijd een beetje bang om nieuwe foto's van mijn shoots online te zetten die te gothic zijn, of niet de kwaliteit heeft van een foto voor in een magazine. Ik denk dat ik nu vooral mijn twijfels heb over deze blogpost. Zullen mensen dit niet te arrogant vinden? Aandachttrekkerij? 

Pascal Silenroc
Hoe was het om je paardenangst te overwinnen?

- Ik voelde mij nadien echt in een vrolijke bui. Het gaf mij een voldaan gevoel, en nu heb ik stiekem zin gekregen om zelf een paard te hebben. Maar dat zal niet voor direct zijn!

Sofy Depauw
Heb je eens een shoot moeten doen met kinderen?

- Nee jammer genoeg nog nooit. Ik was dat wel ooit eens van plan rond de Halloween periode. Ik wou een scene van Call me when you're sober - Evanescence nadoen, en daarnaast nog een paar scenes met een jong schattig meisje, Taeike Brion. Maar dit is nooit doorgegaan. 

Taeike Brion

Wat was tot nu toe voor jou de leukste shoot?

- Vind ik een hele moeilijke vraag, ik heb er al zoveel leuke gedaan. Met roofvogels, vuurfakkels, al slingeren en kronkelen, nu onlangs met een paard, echt fashionshoots, eens het tegenovergestelde van mezelf in roze lingerie en korset voor een pin-up Valentijn shoot, een steampunkshoot, of eens met een doodskist,... Uiteindelijk heb ik mij heel erg uitgeleefd in mijn allereerste shoot met de agency Rockabella. Dat was een testshoot, die uiteindelijk gebruikt werd voor hun kalender. Ik zat in een soort glazen cel en daar kon in de meest dynamische poses doen. 

Suzan van Gemeren voor Rockabella's kalender

Is er een shoot die je zeker nog wilt doen in je leven? (Dit is een ruime vraag. Het kan dus gaan om een bepaald kledingmerk, een fotograaf, maar ook de omstandigheden van de shoot of de doelgroep)

- Met de Haute Couture kleren van Jean Paul Gaultier, Alexander McQueen, Elie Saab, Zuhar Muraid,... Ergens in een prachtig omgeving, een barok gebouw met prachtige meubels en decoratie. Met een fotograaf die high fashion en fantasy kan combineren met elkaar tot een mooi totaal beeld. En het liefst nog in het gezelschap van een tijger. 


Dit waren de vragen tot nu toe. Wil je nog meer te weten komen over mij? Stel dan gerust je vraag hier door een reactie te plaatsen, of door mij te mailen op één van de community sites.

4 opmerkingen: