donderdag 5 december 2013

Beauty: Ice Rockqueen

De shoot vandaag was echt cool, letterlijk! Dankzij mijn deelname aan Miss België heb ik de organisator van de Zand- en Ijssculpturen evenementen ontmoet en deze zomer al model voor gestaan. Als miss kandidaat mochten wij toen gratis naar Sandwonderland gaan in Blankenbergen en meedoen aan een wedstrijd. Hij was toen al erg enthousiast over mijn capaciteiten en nu vroeg hij mij terug om een aantal foto's te maken voor de Sneeuw- en Ijssculpturenfestival in Brugge. Het was er -6C°, maar omdat het in een tent is en zonder wind valt dit beter mee dan een wintershoot buiten. Ik vond het ook leuk om te doen en ben benieuwd naar het eindresultaat. De foto's komen namelijk ook op de officiële pagina van het evenement.
Omdat het geen echte fotoshoot is zoals ik anders doe was er ook geen visagiste aanwezig en moest ik de make-up zelf doen. Een mooie kans om nog eens te experimenteren met mijn producten en ik ben er best tevreden mee.Als foundation gebruik ik zoals gewoonlijk de X-Ceptional Wear Porcelain van Gosh. Deze breng ik aan met een foundation borstel van de HEMA. Daar ben ik zeer tevreden over, en al zeker omdat het goedkoop is. Daarop gebruik ik de Pressed Powder van Gosh in dezelfde kleur en dit met een blush borstel ook van HEMA.In mijn wenkbrauwen ben ik niet zo goed want ik krijg ze nooit mooi in vorm. Als ik iets meer durf lijkt het te fake. Ook ben ik geen krak in epileren, ik doe dat eigenlijk bijna nooit want ik zie bijna geen verschil als ik een aantal haartjes weg pluk. Maar goed, ik gebruik een bruine eyebrow potlood, de Eye Brow Stylist van Catrice. 


Dan gaan we over naar de ogen zelf en ik begin met een blauwe oogschaduw van Gosh uit een palletje. Puur om al een basis te hebben in het juiste kleur. Daarna gebruik ik de Color Tattoo 24h in het donkerblauw van Maybelline. Die blijft inderdaad echt lang op je ogen zitten, zelfs al wrijf je er over dan heb je bijna niks aan je vingers hangen. Enige nadeel is dat je er niet echt mee kan blenden. Ik werk het af met een zilveren oogschaduw van 2B in de binnenhoeken tot halverwege mijn oogleden. Daarvan vind ik nu geen foto terug, maar dat kan je dus met gelijk welke zilveren oogschaduw doen die iets korrelig is. De waterlijn doe ik met zowel wit als zwart oogpotlood om een cat-eye look te creëren. De witte potlood is ook terug van Gosh en de zwarte is de Kohl Kajal van Catrice. Van de laatste ben ik super tevreden!

Natuurlijk werk ik het nog af met een zwarte mascara en die is terug van Maybelline, de Colossal Smokey Eyes Volum'Express. Heb nog niet veel verschillende mascara's uitgeprobeerd, dus kan er niet over oordelen of die echt goed is of misschien ook niet. Ik heb er in ieder geval niet zoveel last van, de wimpers spreiden zich nog redelijk goed.


Voor 4 van de 5 outfits heb ik mijn lippen neutraal gehouden, maar voor de laatste heb ik mijn lippen zwart gemaakt en een blauwe touch gegeven door gebruik te maken van oogschaduw.


De zwarte lippenstift is van 2B (geen foto van terug te vinden op het net), en ik vind dat hij echt goed dekt. Al was hij vandaag wat minder "smooth" door de koude. Ik miste wel mijn penseel om het goed aan te brengen, dus het was wat worstelen. In het midden van mijn lippen heb ik een turquoise eyeliner van Gosh gebruikt (ook niet terug te vinden) en daar op een losse felblauwe oogschaduw van hetzelfde merk.


Ook mijn nagels mochten er aan geloven en dat deed ik met een blauwe nagellak die ik via mijn eerste job heb gekregen. Dat was bij Calzedonia, een Italiaanse winkelketen gespecialiseerd in bad- en beenmode. En aan de randjes heb ik een zilveren crackle nagellak gebruikt van OPI bij gebrek aan een gewone.
Als je een Calzedonia in de buurt hebt en ze geven gratis nagellak weg bij een aankoop, dan zou ik het zeker aanraden om er iets te kopen, want de nagellak is van erg goede kwaliteit.

Zo dat was het dan alweer van vandaag. Morgen ga ik naar de les om verder te werken aan mijn winterjas en dan ga ik nog eens langs bij mijn vader. Zaterdag ben ik terug te vinden in Brugge, dat omdat ik heb afgesproken met iemand om een lekkere warme chocomelk te drinken. Dus misschien ben ik maar pas terug op zondag met een nieuwe blog. Tot dan!

4 opmerkingen: