donderdag 2 januari 2014

Personal: 2013 in pictures


Het jaar is voorbij gevlogen en ik weet niet of dit nu een goed teken is. Ik had eigenlijk nog veel meer shoots willen doen, maar die zijn er niet van gekomen. Hopelijk lukt het dit jaar om mijn eigen ideeën uit te werken met goeie fotografen die nog geïnteresseerd zijn in mij. Maar laten we eens kijken wat er dit jaar zo allemaal gebeurd is.
Vanaf 2013 hing er een poster van mij in de vitrine van Dué Hair & Body salon in Roeselare. De foto's werden getrokken het jaar daarvoor door Hannes Verstraete.


Vlak na nieuwjaar stond ik model voor een workshop fotografie georganiseerd door een oude kennis, Jan Verbeke. Normaal had ik deze shoot niet vermeld in deze overzicht, maar het was de allereerste keer dat ik model mocht zijn voor zo'n workshop. Ik had dit nog nooit eerder gedaan en dat was wel even wennen.


In 2013 heb ik nog nauwkeuriger de Fashion weeks gevolgd en jullie mijn favoriete collecties getoond. Dit jaar zullen de Haute Couture SS 2014 collecties geshowd worden in Parijs vanaf 20 januari. Ook de Fashion weeks in Berlijn en Amsterdam zullen doorgaan deze maand met de FW 2014 collecties. Terwijl de 4 fashion steden pas in februari hun shows zullen tonen.


2013 was het jaar van de studenten fotografie. Ik werd door heel wat studenten gevraagd om model te zijn en dat leverde heel vaak ook mooie resultaten. Deze foto werd door Jana Germanus getrokken toen ze hun "fashion week" hadden in Nieuwpoort. De hele week trokken ze fashion en beauty foto's in samenwerking met studenten haartooi en visagie.


Toen het nog zo laat in het jaar zoveel heeft gesneeuwd heb ik mijn eerste shoot gedaan met de studente Sofy Depauw. Een super toffe meid met heel veel ideeën en capaciteiten om verder te geraken. Deze shoot had voor mij een speciale betekenis. Ik heb erdoor mijn angst voor paarden overwonnen. Als kind werd ik ooit eens achterna gezeten door een paard die nog eens begon te steigeren om mij te kunnen vertrappelen. Gelukkig kon ik op tijd ontsnappen, maar de schrik bleef.


Eind maart ging ik voor het eerst naar Gala Nocturna, een dark romantic bal georganiseerd door de fantasy fotografe Viona-Art. Daarvoor heb ik een historische jurk gemaakt geïnspireerd op de Renaissance.De tweede keer dat ik samenwerkte met Sofy Depauw was echt een kick-ass shoot. De beelden bewezen dat je absoluut niet ziet dat ik maar een kleintje ben van 1m65. Dat terwijl ze daarvoor geen photoshop hoefde voor te gebruiken. Met deze shoot ben ik heel erg blij, ik denk dat ik mag toegeven dat dit de beste ooit was. I want more! Nog goed nieuws, deze foto's kwamen in de magazine van de school waar Sofy zit. Eén ervan stond zelfs op de cover en kwam op de poster.


Op 30 april werd ik 21 jaar en dat vierde ik met een paar vrienden en mijn ouders en zus in een Italiaans restaurant. Sarah, die links van mij zit, is trouwens de maker van de ketting die ik daar draag.


Ik werd dit jaar verkozen als Kandidaat Miss West-Vlaanderen voor de officiële Miss België verkiezing. Al had ik er gemengde gevoelens over en deed ik niet mijn best om er "normaal" uit te zien tijdens de preselecties, ik ben toch een ervaring rijker.


Eén van de leukste momenten tijdens de Miss verkiezing, was de poolparty van Marc Coucke. Een bekende Vlaming die ons uitnodigde om te komen supporteren in onze bikini's terwijl hij het water indook.


In juni werd ik gevraagd om mijn foto's op te sturen want ik was Facegirl van de week in één van de meest gekende magazine in België, P-magazine. Jammer genoeg werden mijn foto's gepubliceerd met de verkeerde gegevens over mezelf. Nu kan je op mij STEMMEN om Facegirl van het jaar te worden. Je dient wel een account aan te maken om te kunnen stemmen op mijn naam Sharon Boucquez, nummer 22. Ik zou jullie heel erg dankbaar zijn om eventjes de tijd te nemen.


Nog steeds voor de Miss verkiezing mochten we naar de Only White Party in Knokke. Omdat ik niks van wit in mijn kast had hangen besloot ik om zelf even een jurk in elkaar te steken. En dit werd het resultaat.De voorbije zomer had ik een shoot gedaan met Dries Vanackere om in Dark Beauty Magazine te geraken. Ik vond geen designer of stylist die geïnteresseerd was om samen te werken, dus deed ik maar zelf de styling. De zwarte jurk die je apart ziet had ik in 2012 gemaakt en dat was mijn eerste ontwerp.


En voor de derde keer werkte ik terug samen met Sofy Depauw. Dit keer ging ze voor het thema Alice in Wonderland waarbij ik de Red Queen mocht zijn.


Deze zomer verhuisde mijn mama, zus en ik omdat onze vader terug in ons huis zou kunnen wonen waar zijn gereedschap voor werk ook liggen. Ik begin hier eindelijk gewoon te worden, maar ik mis het nog steeds.


Het was ook het jaar van de evenementen. Zo ging ik terug samen met Sarah en haar vrienden naar de Belle Epoque picknick in de Zoo van Antwerpen. Dit werd terug georganiseerd door Viona-Art.


Als Miss mochten we gratis naar de Zandsculpturen in Blankenbergen. Daar werd ik enthousiast onthaald door de eigenaar.


In september ging ik naar de Fashion Night Out van de Vogue in Amsterdam. Ik kreeg die avond heel wat aandacht en complimenten op mijn eigen jurk, zelfs van de designers Bas Koster.


Ik stond met een foto in de Zoom.nl van oktober. Dat is een Nederlandse magazine die je ook in België vindt, over fotografie. De foto is van Suzan van Gemeren, al van een shoot van een tijdje geleden. Ik hoop nog steeds van nog eens samen te kunnen werken met haar.


Dit schooljaar ben ik begonnen met een eigen winterjas te maken. Hij is nog steeds niet af, maar ik ben toch al begonnen met uit te knippen in de stoffen.


Na zoveel jaren zeggen dat ik zou gaan ben ik nu eindelijk naar FACTS gegaan. Dit is een Anime en Fantasy convention in Gent. Daar droeg ik terug mijn eigen witte jurk.


Ik liet mijn creativiteit weer ten loop gaan voor de Zombiewalk in Antwerpen. Ik ging als een zombie bruid.


De populairste foto dit jaar was deze van Shari Ruzzi.


Dankzij nog een ander student, Emily Damoiseaux, mocht ik een shoot doen met een naakt kat. De resultaten daarvan waren ook heel erg speciaal, ondanks er paniek was omdat de styliste last minute liet weten dat ze niet meer zou komen. 


In november ging ik voor het eerst in mijn eentje op reis, en dat naar Londen voor een citytrip. Ik heb er een zeer leuke tijd beleefd en ben trots dat ik dat gedurfd heb zonder vrienden of familie.


Dezelfde eigenaar van de Zandsculpturen vroeg mij om te shooten tussen de Ijssculpturen in Brugge. Hij is ook de organisator daarvan. Met weinig kleren stond ik daar te shooten met -6°C. Was heel leuk om te doen en daarbij kwam mijn witte jurk eindelijk van pas als Ice Queen.


Nog niet lang geleden had ik ook de Meet and Greet met de enige echte Astrid Bryan dankzij mijn vriendin Michelle. Een mooi cadeau en afsluiter van het jaar.


Een heel jaar probeerden we af te spreken om de skeleton shoot te doen. Eindelijk was het zover en kwamen de foto's van Elvire Van Ooteghem in Giuseppina Magazine.


En uiteindelijk, als allerlaatste, de show van Epiphany! Dit maakte het jaar pas echt af. 

HAPPY 2014!

2 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige dingen zeg! Mag ik iets vragen? Hoe oud ben je eigenlijk? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat mag je vragen ja ^^
   Ik ben 21 jaar (zoals ik hier zelfs nog vermeld heb hihi), maar ik word vaak nog jonger geschat. Dus als je daaraan twijfelde ligt het niet aan jou.

   Verwijderen