maandag 17 februari 2014

Liebster Awards: Van DraByMa


Alweer ben ik genomineerd voor de Liebster Award, dit keer door Maartje van DraByMa. Voor wie het systeem nog niet kent, je wordt genomineerd door een blogger die op haar/zijn beurt ook werd genomineerd. De bedoeling is dat dit gaat om bloggers met minder dan 200 followers, zo om elkaar wat te steunen. Normaal moet je eerst 11 feitjes over jezelf opsommen en dan beantwoord je de 11 vragen die je gekregen hebt voor je nominatie. Op het einde tag je zelf 9 nieuwe bloggers die op hun beurt jouw zelf verzonnen 11 vragen moeten beantwoorden. Ik ga dit keer niemand nomineren, omdat ik de vorige keer al een kleine selectie had. Zoveel blogs volg ik nu ook niet. En de 11 feitjes doe ik ook niet, die kom je wel allemaal te weten via andere tags.
1. Waarom ben je ooit begonnen met bloggen? Hoe kwam je op het idee?
Ik heb dit waarschijnlijk al eens gezegd ik één van de eerste tags. Als fan van Tokio Hotel begon ik al te bloggen, puur uit tijdverdrijf en omdat er eigenlijk weinig Belgische fansites waren die echt up to date waren. Uiteindelijk ben ik mij meer beginnen interesseren in fashion door mijn modellenwerk en zo kwam ik op het idee om gewoon zelf een blog te beginnen.

2. Laat je mooiste foto zien die je ooit voor een artikel hebt gemaakt.
Ik heb nog maar heel weinig foto's getrokken puur voor mijn blog. Meestal gebruik ik de foto's die ik al heb van mijn shoots. Of als ik foto's heb getrokken van mijn katten, decoratie,... dan waren die niet echt voor mijn blog bedoeld, maar ik plaats ze wel op. Deze foto heb ik wel voor mijn blog getrokken omdat het ging over groene lippen. En ondanks het een selfie is met een gsm, vond ik hem best geslaagd.


3. Als je iets won, wat zou dat zijn?
Moeilijke vraag. Ik doe wel eens mee met beauty Giveaways, bijvoorbeeld oogschaduw paletten, lipgloss,.. maar ik win bijna nooit. Ik heb één keer een lipgloss gewonnen, maar heb die nooit ontvangen. En daarvoor had ik via een model die ook juwelen maakt iets gewonnen naar keuze. Ik doe ook wel eens mee met modellenwedstrijden, maar die win ik nooit. Een paar keer was het overduidelijk dat ik de meeste stemmen had, maar dan hadden ze mij gediskwalificeerd omdat er ambetante kinderen waren die hele grove taal gebruikten op mijn foto. Niet mijn fout, toch?

4. Wat is je lievelingseten? En waarom?
Zonder twijfel, Belgische frieten van de frituur! Ik hou ervan hoe ze zo lekker vettig zijn en tussen zacht en krokant liggen. Maar met een pizza kan je mij ook niet veel verkeerd doen.


5. Als je 1 wens mocht doen voor je blog, wat zou dat zijn?
Dat ik toch wel veel meer volgers had en dat ik tenminste op elke artikel reacties heb! Nu heb ik nog steeds het gevoel dat ik vooral voor mezelf schrijf, zoals je tegen een muur zou praten. En soms is er eens een voorbijganger die je hoort.

6. Wat is jouw stopwoordje? Waarom zeg jij dat zo vaak?
De woorden die ik regelmatig gebruik zijn "omg", "lol", "wi", "é" en "kèrel". De laatste 3 woorden zijn eigenlijk Vlaamse dialecten. "Wi" gebruik ik om een zin meer kracht bij te zetten zoals: "Ik heb al de vaatwas geleegd wi!" Hier kan je het woordje vervangen door "hoor". De "é" is eigenlijk om ervan zeker te zijn dat de persoon het gelezen of gehoord heeft en ervan overtuigd te zijn dat de persoon akkoord gaat. "Het was een mooie film é?" En dan heb je nog "kèrel", dat is gewoon kerel maar in het West-Vlaams uitgesproken. En dat wordt ook random gebruikt dan dat je echt op een persoon doelt.


7. Hoe denk jij dat de mensheid is ontstaan?
Leuke en onverwachte vraag. Maar ik weet het eigenlijk niet meer. Vroeger als Jehovah's Getuige moest ik geloven dat God ons gemaakt heeft, maar ik geloof er niet meer in. Langs de andere kant vind ik de evolutietheorie al even dikke zever. Ik kan niet geloven dat een DNA gewoon zomaar kan veranderen. Ik denk dat er misschien een bepaalde energiebron is, iets dat wij niet kunnen inbeelden of zelfs maar waarnemen. Een extra element zoals we water, vuur, wind en aarde kennen, of misschien missen we gewoon een zintuig die het ons kan laten waarnemen of begrijpen. Over zo'n dingen kunnen we eeuwig discussiëren, maar ik ben er zeker van dat de mens het bijlange nog niet gevonden heeft.

8. Wat zou je willen veranderen op bloggersgebied (aan je eigen blog of aan heel het bloggerwereldje?)
Ik wou dat niet alles draaide rond hoeveel kleren en make-up je wel hebt. Ik merk ook dat ik niet zomaar wat reviews kan doen of een dagelijkse outfit tonen, want zoveel heb ik niet. En dan mis je natuurlijk veel lezers. Maar daar draait gewoon heel de maatschappij rond, tonen wat je hebt, en hoe meer geld, hoe meer kansen in je leven, hoe groter je netwerken, hoe beter je sociaal leven.


9. Hoe ben je op de naam van je blog gekomen?
Ik wou een naam waar één van mijn favoriete stoffen in verwerkt waren, met een donkere toets. Ik dacht aan Blacklace, Blackvelvet,... en zo nog een paar spelingen, maar alles was al in gebruik. Dus organza was één van mijn laatste ideeën en zo werd het BlackOrganza. Maar ondertussen haat ik die stof al om ermee te werken.

10. Wat is/zijn jouw favoriete boek(en)? En waarom?
Ik heb heel graag de serie van Harry Potter gelezen, dit is iets dat heel mijn jeugd is meegegaan. Lang geleden las ik de boeken Stravaganza, dat gaat over tieners die terugkeren in de tijd van Di Medici in Italië. Maar ook veel boeken over elfen, draken, geschiedenis,...

11. Heb je al eens gedacht aan stoppen met je blog? Zo ja, waarom eigenlijk?
O ja, al heel vaak. Zoals ik al zei, omdat ik zeer weinig volgers heb en amper reacties. 

Bedankt voor deze vragen! Er zaten een paar hele interessante tussen.

1 opmerking: