maandag 3 februari 2014

Fashion: Spring Summer 2014 Trends - Deel 2


Ik heb terug 4 nieuwe trends klaarstaan waarover ik zal spreken. En met trends bedoel ik, wat ik voorspel dat een trend zou kunnen worden deze zomer. Graag hoor ik jullie mening! 

Griekse of Romeinse invloeden
Bij Versace zijn we het gewoon om jurken te zien die invloeden hebben van de Klassieke Oudheid, soms doet het mij denken aan stijlvolle, vrouwelijke gladiatoren. Elie Saab had een paar jurken die op een bepaalde manier gedrapeerd werden die aan de Griekse kostuums doen denken. Terwijl Zuhair Murad gebruik maakte van accessoires voor rond de taille in goudkleurige blaadjes zoals van olijfbomen. 

Zuhair Murad - Elie Saab - Versace

Vlinders
Als we het mogen geloven zouden we deze zomer vlinders zien terugkeren in onze kledij en accessoires. Dat bewijst Jean Paul Gaultier heel sterk, zowel subtiel als heel opvallend alsof er vlinders op de catwalk liepen van mensengrootte. Bij Alexis Mabille fladderden de vlinders rond de modellen, natuurlijk waren ze niet echt en Valentino gebruikte zelfs vlinders in het behang van het decor. 

Valentino - Jean Paul Gaultier - Alexis Mabille

Geometrie
Naast vlinders vallen er ook veel geometrische lijnen en prints te zien in de Haute Couture shows voor deze lente en zomer. Hele strak dus, maar daar kan je zo extreem in gaan als je maar wilt. Ik vind het heel leuk hoe On Aura Tout Vu het heeft aangepakt, het heeft zelfs iets futuristisch. Stéphane Rolland en Yanina gaan voor een combinatie van geometrie en organisch. Maar dat zijn bijlange niet de enigste designers die deze strakke lijnen hebben gebruikt. De ene subtieler dan de ander.

Yanina - On Aura Tout Vu - Stéphane Rolland

Heupen
Wat mij vooral opviel waren de lange smalle jurken of eerder de korte maar brede outfits. Natuurlijk waren er zoals altijd uitzonderingen. Zoals On Aura Tout Vu die een lange jurk onderbreekt door aan de heupen brede stukken aan toe te voegen. Net alsof men de "panniers" van rond de barokperiode nu bovenop onze kleren dragen. Clarisse Hieraix maakt er meteen een zichtbare hoepelrok of een petticoat van en Tony Yaacoub lost het creatief op door maar aan één kant van de heup volume toe te voegen met heel veel stof.

On Aura Tout Vu - Clarisse Hieraix - Tony Yaacoub

2 opmerkingen: